Vize işlemleri, Vize alabilmek için gerekli başvuru şartlarının yerine getirilmesinden, evrakların hazırlanmasından başvurunun sonuçlanmasına kadar yapılan işleme Vize işlemleri denmektedir.
Vize İşlemleri
Vize İşlemleri, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri gitmek istedikleri ülkenin vize politikası vize rejimine göre farklılıklar göstermektedir. Bu Yüzden her ülkenin vize işlemleri şartları koşulları farklıdır.
Seyahat yapacağımız ülkenin dış temsilciliklerinden bilgi edinerek vize işlemlerine başlamakta fayda vardır.
Afrika ve Ortadoğu gibi çoğu ülkelerde başvuruda bulunan kişilerin bizzat kendilerinin bulunmasına gerek yoktur.
Schengen vizesinde ise daha önce parmak izi vermişse, daha önce aldığı vizede VIS yazıyorsa başka vize alımlarında bizzat kendisinin bulunmasına gerek yoktur.
Amerika, İngiltere gibi bazı ülkeler ise mülakat yaparak vize verdikleri için farklı vize işlemleri uygulamaktadırlar.
Vize İşlemleri
Vize İşlemleri Prosüdürleri
Pasaport; Nüfus müdürlüklerinden randevu alınara en az 6 ay süreli pasaport çıkartma
Vize Başvuru Evrakları; Vize Başvuru evrakları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo), Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport hamilleri gitmek istedikleri ülkenin vize politikası vize rejimine göre farklılıklar göstermektedir. Bu Yüzden her ülkenin vize işlemleri şartları koşullarına göre hazırlanmalıdır. Her insanın kendi mesleğine ve vize türüne göre hazırlaması gereken evraklardır.
Vize Randevusu; Seyahatini gerçekleştireceği ülkeye göre vize randevu sistemi değişmektedir. Bazı ülkelerin vize başvuru sonuçlanma süresi kısa olmasına rağmen, randevu yoğunluğu nedeni ile randevu sırası geç tarihe verilebilir. Bazı ülkeler yoğunluktan dolayı 1 ay sonraya randevu verebilmektedir. Randevu alırken pasaport bilgilerin doğru girdiğinizden emin olunuz.
Vize Formları ve Evraklar; Gidilecek ülkeye göre doğru başvuru formu doldurulmalıdır. Elçiliğin/konsolosluğun talep ettiği formatta yazılmış dilekçeler olmalıdır. İlgili konaklama ve uçuş kanıt belgesi gibi dokümanlar vize başvuru dosyasında tam ve doğru bir şekilde bulunmalıdır.
Parmak İzi; İlk defa vize alacak kişilerden parmak izni alınmaktadır. 26 Eylül 2014’ten sonra çıkan yasa gereğince kişi bu tarihten itibaren vize işlemleri için parmak izi verirse bu bilgi 5 yıl boyunca sistemde kayıtlı olarak saklanmakta ve bazı durumlar hariç kişinin yeniden parmak izi vermesine gerek yoktur.
Vize başvuru ücreti; Parmak izini verdikten sonra Vize ücretini ödemek için kasaya giderek vize ücretini ödemesi gerekir. Vize ücretleri kalacağı ay ve yıl süresine göre değişmektedir. Bazı temsilcilikler farklı para birimi kullanarak ücret almaktadırlar. Vize ücretini Konsolosluklar kendi belirlediği içi TlL veya Döviz almaktadırlar. Vize ücretleri için vizenizalinir.com/vize-ucretleri web sayfasına bakabilirsiniz.
Vize İşlem süresi; Ödemeyi yaptıktan sonra, başvurumuzun incelenmesi için işlem süresinden geçmektedir. İşlem sürelerini öğrenmek için https://vizenizalinir.com/vize-islem-suresi/ web sayfamızı gidiniz.
Vize Başvuru Takip; Ödemeyi yaptıktan sonra, bize verilen belge ile vizenin sonuçlanmasını beklemek gerekmektedir. Vize başvuru takip sonucu öğrenmek için https://vizenizalinir.com/vize-islem-suresi/ web sayfamızı gidiniz.
Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar
Pasaport (en az 6 ay süreli olması gerekmektedir)
2 adet Biyometrik Fotoğraf (biyometrik fotoğraf ölçüsü
Vize türüne göre Şirket Evrakları (imza sirküsü, faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi)
Dilekçe
Otel Rezervasyonu
Uçak Bileti Rezervasyonu
Davetiye
Banka hesap dökümü
Seyahat sağlık sigortası
Comments