Turistik Schengen vizesi ile ilgili tüm detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Bilgi için 0545 571 75 71 numaralı telefon hattını arayabilirsiniz
Turistik Schengen Vizesi
Turistik Schengen Vizesi
Turistik Schengen Vizesi için Gerekli Evraklar 2021
STANDART EVRAKLAR
□ PASAPORT Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize (Schengen ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Kore, Japonya, Yeni Zelanda) ait fotokopiler gerekmektedir. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir. Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir. 18 yaş üstü yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin pasaportlarında mutlaka imza alanları dolu olmalıdır.
□ BAŞVURU FORMU Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar eksiksiz doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken; başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları mutlaka imzalanmalı ve başvuru tarihi unutulmamalıdır. Başvuru şahsen yapılmayacak ise başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan kişinin kimlik fotokopisi ibraz edilmesi zorunludur. (Online Başvuru Formu) – Gerekli Tüm Formlar
□ BİOMETRİK FOTOĞRAF Biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35×45 mm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü 1 adet fotoğraf gereklidir. Örnek Fotoğraf Tablosu Biometrik fotoğraf çekimi hizmetleri için iDATA ofislerinden destek alabilirsiniz.
□ SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir. Seyahat sağlık sigortası her durumu kapsayacak şekilde olmalıdır. Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi ile ilgili özellikle bir saat belirtilmediyse, genellikle öğlen saat 12 kabul edilir. Dolayısıyla sadece günün yarısı sigortalı olan bu günler için sigorta şartı yerine getirilmiş sayılmaz. Bir başka ifadeyle örneğin 8 ila 13 Mart tarihlerinde seyahat etmek istiyorsanız, en az 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar geçerli bir seyahat sağlık sigortası ibraz etmeniz gerekmektedir. Not 1 : AB/AET vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları seyahat sağlık sigortası ibrazından muaftırlar. (Almanya vatandaşları hariç)
Not 2 : Transit vize (Almanya havaalanını schengen dışı bir ülke için geçiş amaçlı kullanacak ve havaalanında herhangi bir kapı geçişi yapmayacak kişiler) başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin seyahat sağlık sigortası sunma zorunluluğu yoktur. Seyahat sağlık sigortası bilgi notu için tıklayınız.
□ VİZE HARCI Başvurunuz esnasında iDATA ofislerinden ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. (Ücret Tablosu)
ARAÇ BİLGİLERİ
□ SEYAHAT REZERVASYONLARI Uçuş veya tur organizasyonlarının rezervasyonları sunulmalı ve gidiş dönüş tarihleri ile seyahat detaylarını içerir olması gerekmektedir.
MESLEK VE GİDİŞ AMACINA GÖRE EVRAKLAR
□ KONAKLAMA BELGELERİ Seyahat konaklama durumunuza ait belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir. Otel vb. rezervasyonlar sunulmalıdır. Rezervasyon bilgileri başvuru sahibinin adı ve soyadını içermeli ve tüm seyahat tarihini kapsayacak şekilde olmalıdır.
□ BANKA HESAP DÖKÜMÜ Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.
Not: Banka hesap dökümünün, başvuru tarihinden önceki son onbeş ( 15 ) gün içinde düzenlenmiş olması gerekmekte.
□ ÇALIŞMA & İZİN BELGESİ Şirketinizden temin edeceğiniz çalışma ve izin belgesi yaptığınız işe dair açıklama içermeli, seyahat tarih aralığı belirtilmiş olmalı, ıslak imza ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir.
□ SGK HİZMET DÖKÜMÜ SGK veya e-devlet internet sitesi üzerinden temin edebileceğiniz bu evrak detaylı olarak tüm sigorta geçmişinizi belirtmelidir. Müracaatçı emekli ve halen çalışmakta ise SGK destek primi ödemelerini de ek olarak ibraz etmelidir. Sunulan tüm SGK evraklarında okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir. QR Barkodu olmayan evraklar başvuru sırasında kabul edilmeyecektir. □ SGK İŞE GİRİŞ BİLDİRGESİ Şirketinizden temin edeceğiniz işe giriş bildirgenizin fotokopisi sunulmalıdır. SGK Bildirgesinde okunaklı ve Barkodu olması gerekmektedir. Barkodu olmayan evraklar başvuru sırasında kabul edilmeyecektir.
□ MAAŞ BORDROLARI Son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordroları ibraz edilmelidir.
□ İŞ SÖZLEŞMESİ Sgk’lı çalışan değil iseniz çalıştığınız firma ile aranızdaki iş aktini kanıtlayan noter onaylı iş sözleşmenizi sunmalısınız.
□ EK GELİR BELGELERİ Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.
BAŞVURU FORMLARI
Aşağıda listelenen formlar, tamamen doldurulmalı (İngilizce, Lehçe veya Türkçe dillerinde) ve başvuru sahibinin kendisi tarafından imzalanmalıdır.
Yeni Vize başvuru formu aşağıdaki linkten indirilebilir ve yazdırılabilir. Formları Vize Başvuru Merkezinden ücretsiz olarak alabilirsiniz.
Türkçe Vize Başvuru Formu için tıklayın
İngilizce Vize Başvuru Formu için tıklayın
Örnek Shengen Başvuru Formu için tıklayınız
Örnek Ulusal Vize Başvuru Formu için tıklayınız
Turistik Schengen vizesi
Vekaletname (Yetkilendirme) formlarını doldurmadan önce aşağıdaki örnek formlardan yardım alabilirsiniz.
İŞLEM SÜRESI
Uygun bulunan basvuru, yapıldığı tarihten itibaren 15 takvim günü içinde karara bağlanır.
Özellikle basvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, azami 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.
İstisnai olarak, özel bazı durumlarda ek bir takım belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre azami 60 takvim gününe çıkabilir.
UYARILAR
Turistik seyahat amacıyla yapacağınız vize başvurusu için yukarıda sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Gerek duyulması halinde, Vize Bölümünce başka belgelerin de istenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmemektedir.
Vize Bölümü, eksiksiz ibraz edilen vize başvuruları hakkında, başvuru evrakı ilgili Konsolosluk/Elçilik vize bölümüne teslim edildikten sonra esasen 15 gün içersinde karar vermek zorundadır. Bu nedenle seyahatinizden en geç 15 gün öncesinden başvuruda bulunmanız gerekir. Ancak, seyahatinizden önce üç aydan daha da erken bir tarihte başvuruda bulunmamalısınız. Başvuru evrakının iDATA´dan Vize Bölümüne teslim edilmesi ve oradan tekrar geri gönderilmesi de ilaveten bir kaç gün sürebilir. Özellikle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı veya Almanya´nın dini Bayramları olan Paskalya ve Noel Bayramı öncesinde işlem süreleri uzayabilir.
25 Eylül 2014´ten beri Schengen vize başvurusunda 12 yaşını doldurmuş başvuru sahiplerinden parmak izi alınması gerekmektedir. Bu nedenle iDATA vize başvurularını sadece randevuyla almaktadır. Parmak izi alımı için her başvuru sahibinin şahsen iDATA şubesine gitmesi gerekmektedir.
Seyahat etmek istediğiniz ülke Almanya ise, başvurunuzu tüm iDATA ofislerinden gerçekleştirebilirsiniz. Evraklarınız otomatik olarak ikamet ettiğiniz yere göre sizin bağlı olduğunuz Konsolosluk Vize Bölümüne iletilir. Schengen Bölgesinde farklı ülkelere de seyahatiniz olacak ise en uzun konaklama yapacağınız ülkenin temsilciliğinden başvurmanız gerekmektedir.
Pasaportlarda yer alan uzatma ibareleri vize başvuruları için geçerli değildir. Uzatma ibaresi yer alan pasaportların tekrar ilgili birim tarafından yenilenmesi gerekmektedir. Bu ibare ile başvuru yapılmak istenmesi durumunda başvuru kabul kararı tamamen dış temsilciliklere aittir.
Tüm iDATA ofisleri, Türkiye’de ikamet ettiğiniz il veya ilçeden bağımsız olarak, vize başvurunuzu kabul etmektedir. Fakat dış temsilciliklerin belirlenmiş yetki alanları bulunmaktadır. Buna bağlı olarak her iDATA ofisininde bağlı bulunduğu bir dış temsilcilik mevcuttur. Başvurunuz iDATA ofisleri tarafından ikamet ettiğiniz ilden sorumlu Alman dış temsilciliğinin Vize Bölümü’ne iletilecektir. İkamet ettiğiniz şehir ile başvuru yapmayı istediğiniz iDATA ofisinin bulunduğu şehrin aynı diplomatik temsilciliğin (Elçilik veya Konsolosluk) yetki alanında olması gerekir. Eğer başvuru yapacağınız iDATA ofisi başvurunuzu inceleyecek diplomatik temsilciliğin yetki alanı dışında ise bu işlem için ayrıca dış şube hizmet ücreti talep edilecektir. Ücret detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
VİZE ÜCRETLERİ
Vize ücretine ek olarak, her başvurudan, 13,50 Euro (KDV dahil) bir önceki günün Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası kurundan hesaplanarak TL olarak tahsil edilen hizmet bedelini ödemeniz gerekmektedir.
Vize Başvuru Merkezleri, 500 Euro banknot ile ödeme kabul etmemektedir.
Vize ücreti, başvuru yapıldıktan sonra nakit olarak ödenmelidir.
Vize başvurusunun reddedilmesi durumunda, ücret iade edilmeyecektir.
Коментари