top of page
  • Yazarın fotoğrafıMehmet Koçak

Fillandiya Vizesi Nasıl Alınır?

Fillandiya Vizesi nasıl alınır? Fillandiya vize başvurusu nasıl yapılır? Fillandiya vize ücreti ne kadar? Tüm detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Fillandiya Vizesi

Fillandiya Vizesi

Fillandiya Vize İstiyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Finlandiya’’ya seyahat edebilmeleri için Finlandiya Vizesi almaları zorunludur. T.C. Umumi pasaport (Bordo) sahibi iseniz en fazla 90 günlük vize alabiliyorsunuz. T.C. Diplomatik, hizmet damgalı ve hususi damgalı pasaport sahipleri ise 180 gün içinde 90 güne kadar Finlandiya ’ya vizesiz giriş yapabiliyor.

Fillandiya Vize Başvurusu

Schengen Vizesi Başvurusu

Vize başvuruları, Ankara, İstanbul ve Antalya’da bulunan Finlandiya Vize Başvuru Merkezlerine şahsen yapılmalıdır. Randevular, Vize Başvuru Merkezlerinden önceden alınmalıdır. Vize Başvuru Merkezleri randevusuz başvuruları da kabul etmektedir. Randevuların alınması ve vizelerin elektronik şekilde tamamlanması, VFS’nin www.visa.finland.eu(Link to another website.) web sayfasından yapılabilir. Çıktısı alınmış olan başvuru formu ve gerekli belgeler, geçerli pasaport ile Vize Başvuru Merkezi’ne sunulmalıdır. Başvuru sahibi, ek bir ücret ödeyerek, kararının kendi belirtmiş olduğu, Türkiye’de ki bir adrese kargo ile yollanmasını talep edebilir.

Vize Başvuru Merkezleri sadece başvuruları almaktadır. Başvuru işlemleri Finlandiya Büyükelçiliği tarafından yürütülmekte ve karar Büyükelçilik tarafından verilmektedir.

Türkiye tüm vatandaşlarının Schengen anlaşması altındaki Finlandiya’ya veya diğer ülkelere girmeden önce vize başvurusu yapması gerekmektedir. Başvurudan önce, lütfen hususi ”ziyaret amacı” nı anladığınızdan emin olunuz. Schengen vizeleri gideceğiniz ülkenin kendisine ait Elçiliğine/Konsolosluğuna ibraz edilmiş olmalıdır. Asıl varış yeriniz diğer tüm kalış sürelerinizi aşan Schengen ülkesi olmalıdır. Bu nedenle, birden fazla Schengen ülkesi ziyaret edileceği zaman, başvurunuzu ana istikametiz olan ülkenin sunduğu Elçiliğe/Konsolosluğa ibraz etmelisiniz. Eşit süreli kalışlarda, başvurunuzu ilk giriş kapınızda temsil edilen Schengen ülkesinin misyonuna iletmelisiniz.

Schengen vizeleri hakkinda daha fazla bilgi için Ankara’daki Finlandiya Büyükelçiliği web sayfasına bakınız.

Vize Başvuru Merkezi sadece kısa dönem ( 180 günlük süreçte 90 günü aşmayan) Schengen vize başvurularını kabul eder. Başvuru sahiplerinin bizzat kendilerinin Vize Başvuru merkezini ziyaret etmesi gerekir. Schengen vizesine başvuran tüm başvuru sahipleri, bir adet fotoğraf ve 10 parmak izinin biometrik verisini ibraz etmek zorundadır. Biyometrik veri, Schengen ülkeleri arasındaki veri transferine izin veren bir IT sistemi olan Vize Başvuru Sistemi’nde (VIS) depolanacaktır. Daha fazla bilgiye ulaşmak için buraya tıklayınız.

Lütfen dikkat, başvuru sahiplerinin pasaportları 10 yıldan eski olmamalıdır.

Vize Başvuru Merkezine kimler başvuru yapabilir

Antalya, Ankara ve İstanbul’daki Vize Başvuru Merkezi, Ankara’daki Finlandiya Elçiligi tarafindan hizmet verilen bölgede yasal olarak ikamet eden başvuru sahiplerinin Schengen vizesi başvurularını kabul eder: Türkiye, Suriye, Irak.

İşlem Koşulları

Vize başvurusu yolculuktan 3 ay önce ibraz edilebilir, biz planlanan seyahatten en az 1 ay önce muracaat etmenizi öneririz. Lütfen tüm başvuruların bireysel olarak gözden geçirileceğine dikkat ediniz. Elçilik, ilave doküman, bilgi talep edebilir ya da sizi işlem sürecini uzatabilecek bir görüşmeye çağırabilir.

Vize Başvuru Merkezi, vize başvurularını randevu ile alır. Randevu almak için buraya tıklayınız

Finlandiya Cumhuriyeti Vize Türleri

Finlandiya vize uygulamalarını ülkesine ziyaret edecek olanların seyahat nedenlerine göre vize türlerini kategorilere ayırmaktadır. Vize türleri aşağıdaki gibidir;

  1. Aile/Arkadaş Ziyareti Finlandiya Vizesi

  2. Turistik Finlandiya Vizesi

  3. Ticari/İş Finlandiya Vizesi

  4. Aile Birleşimi Finlandiya Vizesi

GEREKLI EVRAKLAR

Başvuru sahibi tarafindan seçilen vize kategorisi Finlandiya seyahati amacina dayanmalı ve bu karar başvuru sahibinin kendisi tarafindan alınmalıdır. Yanlış ya da dikkatsizce doldurulan başvuru, vize başvurusunun reddine sebep olabilir. Başvuru sahibinin ilave detaylari ibraz etmesi gerekebilir ya da Elçilikte bir görüşmeye çağırılması istenebilir.

Fillandiya Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar

Finlandiya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Finlandiya’ya seyahat etmek isteyen kişilerin belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri şartıyla ortalama 15 gün içinde vize işlemleriniz tamamlanıp Finlandiya vizenizi alabilirsiniz. Ancak vize işlemlerinde yaşanabilecek eksik evrak ya da konsolosluğun yoğunluğu gibi aksilikleri göz önünde bulundurarak seyahat planınızdan yaklaşık 1 ay önce bu işlemlere başlamakta fayda vardır.

Türkiye’de ki Vize Merkezleri

Ankara

VFS Global Vize Başvuru Merkezi: Kavaklıdere Mahallesi, Regnum Sky Tower, Isci Bloklari Mh. Muhsin Yazicioglu Cd. 57 , 06530 Cankaya , Ankara

İstanbul

VFS Global Vize Başvuru Merkezi: Cumhuriyet Caddesi, No:193, pbx:34380 Harbiye, Şişli.

Antalya

VFS Global Vize Başvuru Merkezi: Yesilbahce Mah. 1480 Sokak Ulker Apt No: 42/B

Vize Başvuru Merkezi Çalışma Saatleri

Başvuru saatleri 08:30 – 12:00 ve 13:00 – 14:30

Pasaport teslim saatleri 13:00 – 16:30

E- Posta ile bildirimler: info.fitr@vfshelpline.com

Müşteri hizmeti: Finlandiya Büyükelçiliği, Ankara

Çalışma saatleri:

Pazartesi-Perşembe 09:00-12:00 ve 13:00-16:00, Cuma 09:00-12:00 ve 13:00-15:00

Fillandiya Vizesi

Finlandiya, Schengen bölgesi üye devletlerinden biri olarak, Finlandiya’ya yapılacak kısa süreli ziyaretler için yapılan vize başvurularında Schengen vizesi vermektedir. Finlandiya Schengen vizesi ile vizenin kapsamında bulunan 26 ülkeye seyahat edilebilmektedir. Finlandiya vizesi alarak Avusturya, Fransa, Almanya, Danimarka, Norveç, İsveç, İsviçre, Lihtenştayn, Lüksemburg, Polonya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Hollanda, Malta, İtalya ve hatta AB üyesi olup Schengen bölgesinde bulunmayan Bulgaristan, Hırvatistan veya Romanya’ya da seyahat edebilirsiniz.

Finlandiya’ya seyahat etmek için Schengen Bölgesi ülkelerden birinden seyahat etmiyorsanız vize alma zorunluluğu bulunmaktadır. Schengen Bölgesi’ne geçiş ve içeride farklı ülkelere seyahat için Schengen Vizesi alma zorunluluğu bulunmaktadır. Schengen vizesi başvuru dosyasını hazırlamaya başlarken seyahat amacınızı net olarak belirten bir dilekçe yazıyor olmanız önemlidir. Finlandiya Schengen Vizesi başvuru dilekçenizi yazarken hangi kategoriden başvurduğunuz bu dilekçe ile anlaşılacaktır, bu nedenle detayların ayrıntılı olarak bildirilmesi büyük önem taşımaktadır.

Finlandiya vizesi ile farklı Schengen ülkelerine de seyahat edilecek ise hangi ülkede daha uzun kalınacağı da vize başvuru dosyasını hazırlarken akılda tutulması gereken bir ayrıntıdır. Zira hangi ülkede daha uzun kalınacaksa vize başvurusunun o ülkeden yapılması gerekmektedir.

Umuma Mahsus Paspaort Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları üç aydan kısa süreli konaklamaları için Finlandiya Schengen vize prosedürüne tabidir. Finlandiya vize başvuruları ikiye ayrılmaktadır. 90 günü aşmayan kısa süreli seyahatler için Schengen vizesi ve üç aydan daha uzun sürecek ziyaretler için Oturma izni (çalışma, öğrenci, evlilik…) talep edilmektedir.

Vize başvurunuzu Vize Merkezi miz aracılığıyla da yapabilirsiniz. Eğer daha önceden alınmış VIS’li bir vizeniz varsa başvuruyu şahsen yapmanız gerekmemektedir. Vize Merkezi ülke sorumlusu temsilcilerimiz başvurunuzu yürütebilirler. Böylece ofise gelmeden başvurunuzu posta yoluyla yapabiliyor olacaksınız.

Fillandiya vizesi almak için yada Fillandiya vize başvurusunda bulunmak için hemen arayınız. Vizenizi alınız.











2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page