Fildişi sahili vizesi nasıl alınır? Bilgi almak için bizi 0545 571 757 71 Vizeniz Alınır hattını arayabilir yine aynı numara üzerinden whatsapp, viber telegram programları üzerinden mesaj yollayabilirsiniz ya dainfo@kocakvize.com mail yollayabilirsiniz.
Okyanus şeridinde lagünlerin birleştiği tatlı ve tuzlu suların birbirine karışmadığı ülke. Eskiden Fransızların yazlık ev olarak kullandığı ülke. Sıtma hastalığı çoğalınca Fransızlar bu ülkeye gitmemeye başlamışlar.
Ülke Hakkında Bilgi
Fildişi Sahili ya da resmî adı ile Fildişi Sahili Cumhuriyeti (ülke ismi Fildişi Kıyısı ya da Fildişi Kıyısı Cumhuriyeti ya da Kotdivuar olarak da kullanılabilmektedir[3]) (Fransızca: Côte d’Ivoire [kot diˈvwaʀ]), Afrika kıtasının batı kısmında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Mali, Burkina Faso, Gana, Liberya ve Gine oluşturmaktadır. Bunun haricinde ülkenin güneyinde Atlas Okyanusu yer almaktadır. Ülkenin başkenti Yamoussoukro‘dur.
Tarih
Ülkenin 1960 yılında bağımsızlığını ilan etmesinden sonra iktidarı hem devlet başkanı hem de hükûmet başkanı (1990 yılına kadar) ele alan Houphouët-Boigny, bu görevi hayatını kaybettiği 1993 yılına kadar sürdürmüştür. Ülkeyi tek parti düzeni ile yöneten Houphouët-Boigny, kurduğu Parti Democratique de Côte d’Ivoire partisi ile izlediği batı yanlısı politika ile piyasa ekonomisi merkezli icraatları ile Fildişi Sahili’ni batı Afrika’nın en zengin ülkelerinden biri haline getirmiş ve siyasi bir istikrar sağlamıştır. Birleşmiş Milletler 23 Ağustos 1960 tarihinde gerçekleştirdiği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin 160 sayılı kararını aldığı oturumda oy birliği ile ülkenin BM’nin yeni üyesi olduğunu kabul etmiştir.
Ülkenin 1933 ile 1983 yılları arasında başkentliğini yapan Abidjan’ın, ülkenin ilk devlet başkanı olan Félix Houphouët-Boigny tarafından değiştirilmiştir. Yamoussoukro, Fildişi Sahilinin yüz yıllık bir süre içerisinde dördüncü başkenti olarak ön plana çıkmıştır.
Ekonomi
Dünyanın en büyük kakao çekirdeği üreticisi olan Fildişi Sahili’nde yılda 1,5 milyon ton üretim gerçekleştirilmektedir. Son on yılda ise yıllık ortalama 1,2 ile 1,4 milyon ton arasında üretim gerçekleştirilmektedir. Fildişi Sahili bunun haricinde tatlı patates ve kaju fıstığında dünyanın üçüncü büyük üreticisi konumundadır. Ayrıca dünyadaki en iyi on beş kahve üreticisi içinde yer alan Fildişi Sahili, palm yağında da dünyada yedinci büyük üretici durumundadır.
Ülke ekonomisinin en önemli ihracat ürünlerini kakao, kahve, kereste, petrol, pamuk, muz, palmiye yağı ve balık gibi ürünler oluşturmaktadır. Ülkenin 2014 verilerine göre ihracat yaptığı ilk sekiz ülke şu şekildedir:
Ülke ekonomisinin en önemli ithalat ürünlerini makine ve ulaştırma ekipmanları, yakıt, tekstil ve gıda maddeleri oluşturmaktadır. Ülkenin 2014 verilerine göre ithalat yaptığı ilk dört ülke şu şekildedir:
Fildişi Sahili’ne ne zaman gidilir?
Afrika Ülkelerinde mevsimler iki çeşittir. Yağmurlu mevsim Yağmursuz mevsim. Yağmurlu mevsim Haziran-Eylül ayları. Yağmursuz mevsim ise Kasım-Şubat aylarıdır. Fildişi Sahili’ne gitmek için en iyi zaman Kasım-Şubat ayları arasıdır. Sıcaklıklar 22*25 derece olmaktadır. Diğer aylarda ise sürekli yağışlar görülmektedir. En çok yağmur haziran ayında yağmaktadır. Hava sıcaklıkları genel olarak 38 dereceye kadar yükselmekte 12 dereceye kadar düşmektedir.
Fildişi Sahili Nasıl gidilir?
Fildişi Sahili’ne gitmek istiyorsanız, THY’nin Türkiye’den Abidjan’a haftada 4 uçuşu var. 15.00 civarı Atatürk Havaalanı’ndan kalkan uçak 7-8 saatlik bir yolculuk sonrası liman şehri Abidjana varıyorsunuz.
Fildişi Sahili Vize İstiyor mu? Fildişi Sahili’ne vize var mı?
Evet vize istiyor. Fildişi Sahili’ne seyahat yapabilmeniz için vize almanız gerekmektedir. Fildişi Sahili vizesini Fildişi Sahili Büyükelçiliğinden Fildişi Sahili vize başvurusu yaparak vizenizi alabilirsiniz. Ya da yetkili vize Acentaları üzerinden de alabilirsiniz. İrtibat ve bilgi hattı 0545 571 75 71 info@kocakvize.com
Fildişi Sahili Vizesi Nasıl Alınır?
Fildişi Sahili vizesini Fildişi Sahili Büyükelçiliğinden Fildişi Sahili vize başvurusu yaparak vizenizi alabilirsiniz. Ya da yetkili vize Acentaları üzerinden de alabilirsiniz. İrtibat ve bilgi hattı 0545 571 75 71 info@kocakvize.com
Fildişi Sahili Vizesi İstenilen Belgeler, Fildişi Sahili vizesi gerekli evraklar
Fildişi Sahili Turistik Vize
Vize Başvuru Formu
Vize Talep Dilekçesi
Pasaport ( Vize bitim tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli ve 2 sayfası boş olmalı)
2 adet biometrik fotoğraf (3,5*4,5 cm ve arka fonu beyaz)
Seyahat belgeleri ( Uçak veya gemi bileti rezervasyonu vb.)
Konaklama belgeleri ( Otel vb. rezervasyonu )
Seyahat Sağlık Sigortası
Banka hesap dökümleri
Fildişi Sahili Ticari Vize
Vize Başvuru Formu
Vize Talep Dilekçesi
Pasaport ( Vize bitim tarihinden itibaren 6 ay daha geçerli ve 2 sayfası boş olmalı)
2 adet biometrik fotoğraf (3,5*4,5 cm ve arka fonu beyaz)
Kimlik kartı fotokopisi
Seyahat belgeleri ( Uçak veya gemi bileti rezervasyonu vb.)
Konaklama belgeleri ( Otel vb. rezervasyonu )
Davetiye (Seyahat amacı fark etmez)
Seyahat Sağlık Sigortası
Banka hesap dökümleri
Çalışanlardan ek olarak istenen; SGK işe giriş bildirgesi, 4A hizmet dökümü, maaş bordrosu gibi belgeler
İşverenlerden ek olarak istenen; vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi gibi belgeler
Ticari vize için gerekli ek olarak; şirketin imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası fotokopisi ve ticari sicil gazetesi gibi belgeler
Fildişi Sahili Vize Ücretleri
Elçiliğe ödenen Vize ücretleri geri iade edilmemektedir.
Fildişi Sahili Vizesi İşlem Süreci
Fildişi Sahili vize işlem süresi 3-4 iş günüdür.
Fildişi Sahili Vize Başvuru Formu
Ulaşım
Ülke genelinde inşa edilmiş olan 35 havaalanının 7 tanesi asfalt pistlere sahiptir.
Kaynaklar:
Comments