top of page
Kenya Vizesi

Kenya Vizesi

Kenya Vizesi

  ViZE VAR              ViZE VAR              ViZE VAR                ViZE VAR

Kenya Vizesi

Kenya Vizesi, Kenya Vize, Kenya Vizesi Nasıl Alınır? Kenya Vize Ücreti, Kenya Vize İşlemleri

 

Kenya Vizesi Nasıl Alınır?

Kenya vize istiyor mu?

 

Kenya’ya seyahat edecek olan umuma mahsus (bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahatleri öncesinde vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi kişilerin 180 gün içinde 90 günü aşmamak şartıyla, turizm ve iş görüşmesi amaçlı Kenya’ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır. Kenya vize başvurusu yapmadan önce pasaportunuzun planladığınız seyahatin bitiminden itibaren 6 aylık geçerlilik süresinin olması gerekmektedir.

Başvuru için gerekli vize evraklarınızı kargo yoluyla ya da şahsen ofisimizi ziyaret ederek bize ulaştırabilirsiniz. Profesyonel vize danışmanlarımız, Kenya vize başvurunuzu güvenli bir şekilde gerçekleştirmekte; vizeniz, tarafınıza kargo veya kurye yoluyla teslim edilmektedir.

 

Kenya Vizesi Nereden Alınır?

Kenya’ya seyahat edecek olan bordo (umuma mahsus) pasaport sahibi Türk vatandaşlarının, yolculukları öncesinde Kenya vizesi almaları gerekmektedir.

 

Kenya Vizesi Nasıl Alınır?

Kenya’ya seyahat edecek olan kişilerin, öncelikle seyahatlerinin amacına uygun vize türünü belirlemeleri, vize başvuru formunu doldurmaları ve evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlamaları gerekir.

 

Kenya Vizesi İstenilen Evraklar/ Kenya Vizesi Gerekli Belgeler

 

​ VIZE KOŞULLARI

 

KENYA TURİSTİK VİZE

  • PASAPORT

  • 2 ADET FOTOĞRAF

  • DAVETİYE

  • OTEL REZERVASYONU

  • UÇAK REZERVASYONU

  • PASAPORT FOTOKOPİSİ

  • ELÇİLİĞE HİTABEN YAZILI DİLEKÇE

  • PASAPORT FOTOKOPİ

  • SARI HUMMA AŞI KARTI

  • BANKA HESAP DÖKÜMÜ

  •  

 

 

KENYA TİCARİ VİZE

• Şirket antetli kağıdına Kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış  baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

• Başvuru Formu 2 adet doldurulacak

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf

• Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler

• Şirketin imza sirküleri fotokopisi

• Faaliyet belgesi ve Oda Sicil belgesi

• Vergi Levhası Fotokopisi

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

• Kimlik fotokopisi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

•DİKKAT Gitmeden önce Sarıhumma aşısı yaptırmayı unutmayınız. Sınırda aşı kartı sizden istenecektir.

 

Kenya Vizesi Kaç Günde Alınır? Kenya Vizesi İşlem Süresi

Doğru ve eksiksiz yapılan Kenya vize başvuruları 2-3 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Kenya vizesi konusunda akredite olan firmamız, Kenya Ankara Büyükelçiliği ile geliştirdiği iyi ilişkiler neticesinde, müşterilerinin vize başvurularını aynı gün içinde sonuçlandırabilmektedir.

 

Kenya Vize Türleri

Kenya, birçok özelliğinin yanında, Safari turları için yoğun ilgi odağı haline gelmiş bir ülkedir. Bu nedenle Kenya Ankara Büyükelçiliği’nde turistik vize uygulaması bulunmaktadır.

Kenya Turistik vizesi, en yoğun başvuru yapılan vize türüdür. Turistik vize için gereken vize evraklarının, başvuru esnasında eksiksiz sunulması halinde, Kenya Turistik vizesi 90 gün içerisinde 30 gün konaklamalı ve tek girişli olarak verilebilmektedir.

Kenya’da ticari görüşmeler ve yeni pazar araştırması yapmak isteyen iş adamları ise, 30 günden daha fazla kalım yapmak istemeleri halinde, Kenya Ticari vizesine müracaat etmeleri gerekmektedir.

Kenya Büyükelçiliği, ticari vize uygulamasında, Kenya Dışişleri Bakanlığından sorgulama onayı almadan, vize vermemektedir. Kenya Dışişleri Bakanlığının onay süresi ortalama 15 günüdür. Bu nedenle Kenya ticari vize müracaatında bulunacak kişilerin, seyahatlerine en az 25 gün kala işlemlerini başlatmaları önemlidir.

Kenya Ticari vizesi, en fazla 180 gün içerisinde 90 gün konaklama hakkı vermektedir. Kenya’da 90 günün üzerinde bulunmak isteyen kişilerin, vize kalım sürelerini uzatmak için, vize uzatım nedenlerini kanıtlayıcı belgeleri ile birlikte, yerel makamlara başvuru yapmaları gerekmektedir.

Kenya Ziyaret Vizesi için başvuru yapmak isteyen kişiler, Kenya vatandaşları tarafından gönderilen davetiyeler ile müracaatlarını gerçekleştirebilirler.

Kenya ziyaret vizesi başvurularında, davetiye gönderen Kenya vatandaşının pasaport görüntüsü de vize dosyasına eklenmelidir. Kenya Büyükelçiliği bazı durumlarda, ek olarak, davet gönderen Kenya vatandaşından, kira kontrat sözleşmesi, elektrik ve su faturalarını da isteyebilmektedir.

 

Kenya Vize Ücreti

Kenya vize ücreti; ülkeye yapılacak olan seyahatin amacına, giriş sayısına ve ülkede kalınacak süreye göre değişiklik gösterir.

Kenya vize ücretleri vize türlerine göre -turistik tek girişli ve ticari çok girişli- değişiklik gösterir. Kenya vize ücretleri, Amerika Doları olarak, Büyükelçiliğin ilgili banka hesabına yatırılmalıdır.

Ödenen vize harç ücretinin açıklama kısmında başvuru sahibinin, adı-soyadı mutlaka belirtilmelidir. Ödeme dekontlarının, orijinal bir nüshası başvuru esnasında konsolosluk birimine ibraz edilmesi gerekir.

Eksik evrakl gerekçesi ile geri çevrilen müracaatlara ait dekontlar, aynı yıl içerisinde başka bir başvuru sahibi için de kullanılabilmektedir.

Olumsuz sonuçlanabilecek Kenya vizesi ücretleri ise hiçbir şekilde iade edilmemektedir. Kenya vizesi müracaatı gerçekleştirecek kişiler, bu kuralı başvurularından önce kabul etmiş sayılırlar.

 

Doğu Afrika Vizesi

Kenya Ankara Büyükelçiliği, Doğu Afrika vizesi vermeye yetkilidir.

Doğu Afrika vizesi, Schengen mantığında olan bir vize türüdür. Kenya Büyükelçiliğinden alınan bu vize ile seyahat edecek olan kişiler Kenya-Ruanda-Uganda ülkelerine giriş-çıkış yapma hakkına sahip olurlar.

Doğu Afrika vizesinde, seyahat edilecek üç ülkeye ait konaklama ve uçuş belgeleri, başvuru esnasında ibraz edilmelidir.

Doğu Afrika vizesi, Kenya Büyükelçiliği tarafından uygun görülmesi durumunda 90 gün tek girişli veya çok girişli olarak onaylanmaktadır.

Kenya Büyükelçiliği, Doğu Afrika vizesinde, sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için, 2-3 iş günü içerisinde hiçbir üst kurumdan onay almadan, vize işlemlerini sonuçlandırma yetkisine sahiptir.

Türkiye’de ikamet teskeresi ile oturuma hakkına sahip olan yabancı uyruklu kişilerin, Doğu Afrika vize müracaatlarında, sadece Kenya Büyükelçiliği’nin vizelerine onay vermesi yeterli değildir. Bu kişilerin vize onayları, güvenlik soruşturması nedeni ile Kenya Dışişleri Bakanlığından ortalama 10-15 gün içerisinde gelecek cevaba göre verilebilmektedir.

Bu nedenle Doğu Afrika vizesine müracaat etmek isteyen, Türkiye’de oturum müsaadesine sahip olan yabancı uyruklu kişilerin, vize müracaatlarını seyahatlerinden en az 30 gün öncesi yapmaları gerekmektedir.

 

Kenya 

ya da resmî adı ile Kenya Cumhuriyeti, Afrika kıtasının doğu kısmında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşularını (kuzeyden saat yönünde ilerlendiğinde) Etiyopya, Somali, Tanzanya, bir kısmı Victoria Gölü ile olmak üzere Uganda ve Güney Sudan oluşturmaktadır. Bunun haricinde ülkenin güneydoğusunda Hint Okyanusu yer almaktadır. Ülkenin başkenti Nairobi‘dir.

değiştir]

 

Ülke ismi Kenya Dağı‘ndan gelmektedir. Bantu dillerinden bir tanesi olan Kikuyu dilinden gelen Kere-Nyaga kelimesi yaklaşık olarak beyaz dağ anlamına gelmektedir. Önceleri Kenya Dağı’na verilen bu isim daha sonraları ülkenin tamamı için kullanılmıştır.

 

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkenin toplamda sahip olduğu 3.457 km sınırın 867 km’si Etiyopya, 684 km’si Somali, 775 km’si Tanzanya, 814 km’si Uganda ve 317 km’si Güney Sudan ile oluşurken, ülkenin ayrıca Hint Okyanusu’nda 536 km’lik sahil şeridi bulunmaktadır.

Ülkenin merkezi bölgelerinde Rift Valley (Türkçe:Çatlak Vadisi) olarak adlandırılan ve Büyük Rift Vadisi‘nin bir parçası olan derin vadiler yer almaktadır. Ülkenin en yüksek noktasını Kenya Dağı‘nın zirvesini oluşturan ve 5.199 m yükseklikte bulunan Batian oluşturmaktadır. Ülkenin en alçak noktasını ise sıfır ile güneydoğu da kıyısı bulunan Hint Okyanusu sahil şeridi oluşturmaktadır. Ülkenin kıyı kesimlerinde koylar ve lagünler yer almaktadır. Sahilin güney kesimlerinde ise mercan resifleri gözlemlenebilmektedir. Ülkenin iç kesimlerinde batıya doğru ilerlendiğinde tepeler ve yaylalar gözlemlenebilmektedir.[5]

 

İklim[değiştir | kaynağı değiştir]

Ülkenin iklimi genel olarak iki bölüme ayrılmaktadır. Kenya’nın 1.800 m’yi geçen yüksek arazilerinde Nisan-Haziran ayları ile Ekim-Kasım aylarında sağanak yağmur geçişleri gözlemlenebilmektedir. Söz konusu yağışlar genellikle günün öğlen, akşam ve gece döneminde yağmakta olup, geceleri oldukça serin geçebilmektedir. Bu bölgelerde en soğuk dönemler günlük en düşük 10 °C sıcaklıkların hissedildiği Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Ocak ve Şubat aylarında en sıcak günler yaşanmakta olup, bu aylarda en yüksek 25 ile 26 °C sıcaklık değerleri ölçülebilmektedir. Ülkenin başkenti Nairobi’de Temmuz ayında sıcaklık değerleri 11 ile 21 °C arasında hissedilmekte olup, Şubat döneminde 13 ile 26 °C arası sıcaklıklar yaşanabilmektedir. Başkentte yıllık yağış ortalaması 958 mm seviyesindedir. Ülkenin bir kısmını elinde bulundurduğu Victoria Gölü kıyılarında sıcaklıklar daha yüksek ölçülebilmekte olup, aynı şekilde daha şiddetli yağışlar yaşanabilmektedir.

Ülkenin kıyı şeridinde sıcaklıklar 22 ile 32 °C arasında ölçülebilmekte olup, %75 oranında nem hissedilebilmektedir. Bu bölgelerde yağmur sezonu Nisan ile Haziran aylarında yaşanmakta olup, Ocak ve Şubat ayları kurak dönem olarak geçmektedir. Kıyı kesimlerinde en sıcak dönemler Ocak-Mayıs ile Ekim-Aralık aylarında yaşanmaktadır.

 

Bitki örtüsü ve yaban hayat[değiştir | kaynağı değiştir]

Kenya’da bitki örtüsü ve yaban hayat çok çeşitlilik arz etmektedir. Ülke genelinde gerçekleştirilen Safari turlarında birçok bitki ve hayvan gözlemlenebilmektedir. Afrika kıtasının Beş Büyük hayvanı olarak adlandırılan Afrika mandası, Afrika leoparı, aslan , Afrika fili ve kara gergedanı ülkede yaşamaktadır.

  • Afrika mandası

  • Afrika leoparı

  • Aslan

  • Afrika fili

  • Kara gergedan

Bunların haricinde ülke sınırları içerisinde yer alan ulusal parklarda çakal, serval, sırtlan, Afrika yaban köpeği, çita, duiker, oribi, yaban domuzu, su aygırı ve timsahın yanı sıra birçok sürüngen ve kuş türü de gözlemlenebilmektedir.

 

Nüfus[değiştir | kaynağı değiştir]

Kenya’da son olarak 2009 yılında gerçekleştirilen resmi sayım sonuçlarına göre 38.610.097 nüfus tespit edilmiştir. Bu güncel olarak son resmi sayım konumunda olup, 2018 tahmini sayım sonuçlarına göre ülkede 48,397,527 nüfus yaşadığı tahmin edilmektedir.[4]

Kenya genç bir nüfusa sahip olup, 2018 tahmini verilerine göre nüfusun %58,64’ü 0-24 yaş aralığındadır. Ülkenin sadece %3,08’i 65 yaş ve üzerindedir.[4]

0-14 yaş: %39.03 (erkek 9,474,968/kadın 9,416,609)
15-24 yaş: %19.61 (erkek 4,737,647/kadın 4,752,896)
25-54 yaş: %34.27 (erkek 8,393,673/kadın 8,193,800)
55-64 yaş: %4.00 (erkek 894,371/kadın 1,040,883)
65 yaş ve üzeri: %3.08 (erkek 640,005/kadın 852,675)

Şehirde yaşayanların oranı 2019 verilerine göre %27,5 olan ülkede, nüfusun yıllık artış oranı 2018 tahmini verilerine göre %1,57 düzeyindedir.[4]

 

Etnik gruplar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kenya genelinde 40’tan fazla etnik grup yaşamaktadır. Bu etnik gruplar da kendi içerisinde 50’den fazla dil ve lehçe kullanmaktadır. Ülkede yaşayan etnik grupların büyük çoğunluğu Bantu etnik grubuna üyedir. Ülkede en büyük etnik grubu Kikuyular oluşturmaktadır. Kenya’nın bağımsızlık mücadelesinde önemli rol oynayan Kikuyular nüfusun %22’sini oluştururken, en büyük ikinci etnik grup olan Luhyalar nüfusun %14’ünü oluşturmaktadır. Büyük çoğunluğu Kenya’nın batısında Victoria Gölü çevresinde yerleşik olan Luolar %13 ile Kenya’nın üçüncü büyük etnik grubunu oluşturlar. Kenya’da bunun haricinde Kalenjinler, Kambalar, Kisiiler, Merular ile birlikte diğer Afrika kökenli gruplar ve Afrikalı olmayan (Avrupalı, Arap) gruplar yaşamaktadır.

 

bottom of page